Ráckevei piacozás motorcsónakkal (5-6 órás)

 Utazás egy ALUCRUISE 540 típusú 100LE nyitott, motorcsónakkal. Páratlan élmény a vízi túrázás, a sebesség és a természet szerelmeseinek a kb. 1 órás hajóút a Ráckeve központjában található kikötőig. A kikötő közvetlenül a piacon található, innen gyalog lehet végigjárni a Duna-parton elhelyezkedő piacot és Ráckeve nyüzsgő belvárosát. (kb. 3 órás szabadprogram). Majd találkozás a kikötőben és irány vissza motorcsónakkal. Részvételi díj: minimum 3 fő esetén: 15.000 Ft/fő

Makadhills szabadtéri teniszpálya Makád

Teniszpálya a Kis-duna partján, 10 percre a ráckevei centrumtól!
Australian Open, Pro Flex minősítésű teniszpálya, a makádi parkerdő és a ráckevei Kis-duna közvetlen társaságában! Egy nyugodt, csendes, természeti környezetben a tökéletes aktív kikapcsolódás! A teniszpálya bérelhető a hét minden napján, az ütőt és a labdát a helyszínen biztosítjuk!

Pergetés naplementében vagy napfelkeltében (2-3 órás)

 Leginkább pergető horgászoknak ajánljuk. Utazás egy ALUCRUISE 540 típusú 100 LE nyitott motorcsónakkal, mellyel felkeressük a közelben található kedvelt pergető helyeket a fogás reményében. Érvényes horgászigazolvány és napijegy szükséges! Részvételi díj: 2 fő esetén: 10.000 Ft/fő

Savoyai-kastély Ráckeve

Ráckeve legimpozánsabb épülete a barokk stílusú Savoyai kastély, melyet 1702-ben Johann Lucas Hildebrandt tervei alapján építettek. Az épület maga a bécsi Rennwegen álló Belveder palotára hasonlít. A kastély udvarában magasodó hatalmas évszázados tölgyfák természetvédelem alatt állnak.

Csónakázás a Kis-Duna déli részén (2-3 órás)

Utazás egy ALUCRUISE 540 típusú 100 LE nyitott motorcsónakkal, mellyel bejárjuk a Kis-Duna déli részét. Családoknak, vízi természet kedvelőinek ajánljuk. Elhaladunk a makádi parkerdő, Ezüstpart, Rózsa-sziget mellett egészen a Tassi-zsilipig. Megtekintjük a zsilipkamrát és a két Duna találkozását. Igény esetén betérünk a makádi strandnál található büfébe egy koccintásra. Részvételi díj: 4 fő esetén: 10.000 Ft/fő

Csónakos piac-Ráckeve

A Szegedi Kis István sétányon található a közismert ráckevei „csónakos piac” mely, minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre, és a közvetlen
vízpartnak köszönhetően, csónakkal is egyszerűen megközelíthető. A Duna-part
ezen szakaszán szemet gyönyörködtető látvány tárul elénk: balra az Árpád-híd,
jobbra a Senki-sziget, szemben pedig a Vadkacsa szabadstrand látható. A piac
sétány nagyon kedvelt helye a horgászoknak is.

Nagy-Dunai hajókázás zsilipeléssel (8-10 órás)

Indulás reggel egy ALUCRUISE 540 típusú 100 LE motorcsónakkal, átzsilipelés a Nagy-Dunára a tassi zsilipen keresztül, hajókázás a Nagy-Dunán, horgászat, kikötés egy homokpadon, napozás,  flekkensütés, fürdés, buli. Majd vissza zsilipelés a Kis-Dunára szintén a tassi zsilipen keresztül. Betérés egy helyi étterembe egy koccintásra. Egész napos program! A zsilipelés függ a vízállástól! Részvételi díj: minimum 3 fő esetén: 20.000 Ft/fő

Makadhills fitnessterem Ráckeve

Ráckeve központjában, tökéletes lehetőség van a beltéri aktív kikapcsolódásra, a Makad Hills A Klub asztalitenisz és fitnesstermében! A teremben lehetőség van egy Technogym gépparkkal felszerelt fitness rész használatára, illetve egy prémium minőségű Victas versenyasztalokkal felszerelt asztalitenisz rész használatára. Az helyszínen biztosított eszközökkel gondtalanul lehet élvezni a sport nyújtotta feltöltődést!

Ezüstpart-Makád

Az idelátogatók hódolhatnak a horgászat többféle módjának, lehet az rabló
vagy békés halak horgászata. A horgászat itt éjjel-nappal űzhető. A pontytilalom a Duna-ág ezen szakaszára nem vonatkozik, mivel intenzíven betelepített horgászvízről van szó. Ebben a nyugodt, csendes környezetben csodálatos lehetőség nyílik a horgászok számára.

Ráckevei hajómalom-Ráckeve

A molnár mesterség volt a Duna mellett élő keveiek legfontosabb ipara. Az 1694-es években már öt dunai hajómalom működött a településen. A molnár céh megalakulására 1728-as években, az ekkor összeírt öt malom helyi működése adott lehetőséget. A Ráckevei Vízimalom Magyarország utolsó hajómalmának, az ún. Gyurcsik-féle 12-es sorszámú hajómalom működő rekonstrukciója, mely Mendele Ferenc felmérései alapján 2007 és 2012 között épült fel. Az őrlési technológia személyesen megtekinthető vasárnaponként.

AquaLand

A ráckevei Aqua Land Termál és Élményfürdő hatalmas, 5 hektáros területén egész évben várja a látogatókat wellness szolgáltatásaival és gyógyvizével. A fedett fürdő, a vitál központ és a masszázs világ minden évszakban nyitva tart, míg az Aqua Park szezonálisan üzemel. A fürdő 1047 méteres mélységből feltörő 47°C-os gyógyvize kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek kezelésére, valamint bőrbetegségek enyhítésére.

A főszezonban nyitva tartó Aqua Park az egész családnak tartogat meglepetéseket. A Kamikaze és Black Light csúszdákat a nagyobbak, a három pályás családi csúszdát pedig kisebb gyermekek is biztonságosan igénybe vehetik. A kalózvárral, csúszdával ellátott gyermekmedence sekély vízmélységgel, 30-33°C-os vízzel és élményelemekkel lettek kialakítva. A röplabdapályával, sodrófolyosóval és kalandpályával kialakított sportmedence a Vízi Bár mellett helyezkedik el, mely kellemes zenei aláfestést biztosít a játékhoz. A látogatók a háromsávos úszómedence hűvös vízében felfrissülhetnek, a gyógyvizes medencékben pedig kellemesen kikapcsolódhatnak és ellazulhatnak. Az Aqua Park kiemelt bárja a Beach Club, mely az élménymedence közepén található és a Thermal Sound Light fő helyszíne.

A Mediterrán Bárban frissen készített ételekkel, koktélokkal, turmixokkal, kávékülönlegességekkel koronázható meg a fürdőzés. Az autentikus, magyaros Tókert Csárda napi menüt és a la carte ételeket kínál.

Séta Ráckeve történelmi belvárosában

1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. A különálló harangtornyot 1758-ban építették, mely XVI. századi alapokon nyugvó barokk alkotás.

1901-ben épült a középkori régi városháza helyén a szecessziós stílusú tornyos, új városháza. Épületének tornyában található a Tűztorony Kilátó, mely egyedülálló élményt biztosít. Tiszta időben tökéletesen láthatók a budai hegyek, Százhalombatta és Ercsi tornyai, de akár a Velencei-dombság is. A téli időjárási viszonyokra tekintettel a kilátó szezonálisan április elejétől – október második hétvégéjéig tart nyitva.

A templom 1791-1799 között épült. A templomban található főoltár képét Falconer József festette 1800 körül. Belső szekkóit Patay László, Munkácsy-díjas, Ráckevén élt festőművész alkotta 1994-ben. Ez az egyik legnagyobb 20. századi egybefüggő szekkó Európában.