Fontos tudnivalók

A Kis-Dunában megtalálhatóak a Magyarországon honos halfajok többsége. Foghatók például: keszegfélék többsége, ponty, amur, kárász, busa, süllő, csuka, balin, harcsa.

 

Számos halfaj korlátozás nélkül fogható, de vannak olyan fajok is melyek méret és darab korlátozás alá esnek. A Kis-Duna területén is érvényben vannak mind faji, mind területi és időszakos tilalmi korlátozások. Kérjük vendégeinket, hogy ezekről előre tájékozódjanak. Minden horgásznak rendelkeznie kell a szükséges engedélyekkel (érvényes horgászigazolvány, Kis-Dunára érvényes területi jegy …stb) ezeket Mi nem ellenőrizzük, de a halőrök kérésére ezeket be kell mutatni. A horgászszabályok be nem tartásáért kizárólag a horgász felelős!

 

Ami a horgászkészségeket illeti a stégek mellett, előtt bátran lehet úszózni, a vízmélység 1,5 m – 2 m. Beljebb kiválóan alkalmas az önetős készség 60-80m-re is be lehet dobni itt a vízmélység 3-4m .

 

A folyó szélessége Makádnál 200-250m, így a bátrabbak meghorgászhatják akár a folyó közepét is ahol a vízmélység elérheti a 5-8m-t is. A legtöbb horgász a hagyományos főtt, áztatott, savanyított kukoricával „játszik” , de az utóbbi időben egyre elterjedtebbé válik a bojlis horgászat is. Nem véletlen, hogy nyár végén, ősz elején egyre nagyobb sikerrel rendezik meg az Ezüstparton a már hagyománnyá váló bojlis versenyt, ahol az összfogás  tavaly elérte a 4000 kg-ot. Természetesen nem feledkezhetünk meg a rabló halas horgászatról sem, főleg a partközeli részeken lehetünk eredményesek.

 

Minden horgászunknak fogásban és élményekben gazdag horgászatot kívánunk. Íme néhány fotó az elmúlt évek fogásairól: